Milieubeleid

Arcor houdt voortdurend rekening met verbeteringen op het vlak van milieu.

Groene stroom

Arcor is op 28/08/08 Arcor gestart met een van de grootste groenestroomprojecten in België!

Toenmalig Vlaams minister van Mobiliteit, Sociale Economie en Gelijke Kansen Kathleen Van Brempt stelde op 28/08/08 de 1.530 fotovoltaïsche panelen op ons dak in werking.

De zonnepanelen beslaan een oppervlakte van 6.850 vierkante meter en leveren jaarlijks 300.000 Kwh groene energie, genoeg stroom voor ongeveer honderd gezinnen. 

De hoeveelheid opgewerkte energie is groter dan wat we nodig hebben. Het overschot wordt verkocht aan de elektriciteitsleverancier.

Het volledige project draagt een kostprijs van 1,4 miljoen euro. "Arcor toont aan dat industriële activiteit en ecologie perfect kunnen samengaan", zegt de minister. "Het ministerie van Sociale Economie heeft alvast 4 miljoen euro gereserveerd voor beschutte en sociale werkplaatsen die willen investeren in milieuvriendelijke innovatieprojecten.

Verwarmingsaudit

In 2016 lieten we een volledige verwarmingsaudit uitvoeren. Na de nodige aanpassingen aan leidingen, pompen, branders, stellen we vast dat we nu reeds 30% minder mazoutverbruik hebben. De kosten van de audit en de aanpassingen zullen hiermee op slechts anderhalf jaar volledig terugbetaald zijn.

Verlichtingsaudit

In 2017 voeren we een gelijkaardige audit uit naar verlichtingstoestellen. Het komt er uiteindelijk op neer dat we alle huidige hoog verbruik-lampen vervangen door energiebesparende LED lampen. Ook hier is een aardige investering mee gemoeid, maar ook deze zal zich op slechts anderhalf jaar volledig terugbetalen.

zonnepanelen.jpg

zonnepanelen2.jpg