Paul Dehaen

Paul Dehaen

"De kwaliteit van de medewerkers is Arcors grootste sterktepunt, ze weten perfect wie we zijn en wat we van hen verwachten."

Cindy Vanderpoorten, Operations Manager bij Paul Dehaen

 

Onder zijn eigen naam richtte Paul Dehaen in 2001 Paul Dehaen NV op. Zelf deed hij intussen meer dan 25 jaar ervaring op in distributie-activiteiten. Het bedrijf heeft kantoren in België (Ghislenghien), Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Polen.

Paul Dehaen NV telt meer dan 50 werknemers. Het bedrijf overschreed al in 2014 de omzet van € 30 miljoen en blijft groeien. Het verkoopt wereldwijd producten aan onafhankelijke discount retailers en gaat prat op een grote leveranciers- en klantentevredenheid.

Arcor denkt als een echte partner mee in maatwerktaken

Distributiebedrijf Paul Dehaen vond in Arcor een vaste partner voor herverpakkings- en etiketteringstaken, waarvoor het hen zelf aan mankracht en infrastructuur ontbreekt. "De professionaliteit van de Arcor-medewerkers is ongeëvenaard", vindt Cindy Vanderpoorten, Operations Manager bij Paul Dehaen.

De uitdaging

Als distributeur van de consumentengoederen in overstock die niet meer in de reguliere kanalen verkocht worden, is Paul Dehaen een van de grote spelers op de Belgische markt. Voor sommige aangekochte producten is het evenwel niet mogelijk om deze rechtstreeks door te verkopen. De Belgische wetgeving vereist dat alle informatie op producten die op de Belgische markt komen in de drie landstalen voorhanden is, wat niet altijd het geval is op producten die Paul Dehaen in het buitenland aankoopt. De ontbrekende talen toevoegen gebeurt meestal door de aanwezige informatie te overkleven met etiketten in de juiste taal. Voor sommige producten is ook herverpakking naar kleinere hoeveelheden per doos of herschikking van de goederen aan de orde.

De oplossing

Het gaat om taken die perfect aansluiten bij de kennis en kunde van een maatwerkbedrijf”, zegt Cindy Vanderpoorten, Operations Manager bij Paul Dehaen. “Vanuit de intentie om maatschappelijk verantwoord te ondernemen staan we als bedrijf bovendien heel erg open voor een dergelijke samenwerking. In het verleden namen we al diverse maatwerkbedrijven onder de arm. Dit leverde keer op keer positieve ervaringen op, maar we wilden toch eens de vergelijking maken en iets dichter in de buurt kijken.” Paul Dehaen werkt intussen sinds een drietal jaar samen met Arcor. Jaarlijks komt het distributiebedrijf voor een viertal opdrachten bij Arcors verpakking en handling unit terecht. Meestal gaat een van de Paul Dehaen-medewerkers bij aanvang van de taak langs om ter plaatse een voorbeeld te geven en de opdracht te illustreren aan de hand van een paar foto’s. Na een halve dag werken bezorgt Arcor dan feedback over de haalbare leveringstijd.

Volle vrachten bezorgen we hen via een externe transportfirma, maar het is ontzettend handig dat ze de deelladingen zelf kunnen komen halen”, zegt Cindy Vanderpoorten. “Ook terugbrengen kunnen we aan hen overlaten. Daarbij worden zowel hun eigen als onze deadlines altijd perfect gerespecteerd. De communicatie verloopt ook zeer eenduidig: in de offertefase hebben we een vast aanspreekpunt. Al hebben we intussen ook een goed contact met de andere verantwoordelijken, die ons naarmate het proces vordert feedback bezorgen over de status.

Veel meer dan een leverancier: een partner

De beslissing om met Arcor samen te werken was aanvankelijk vooral prijsgestuurd, legt Cindy Vanderpoorten uit, maar de samenwerking is sindsdien uitgegroeid tot een hechte vertrouwensrelatie. “Arcor is nu volledig vertrouwd met onze taken en weet perfect wat we van hen verwachten. Bij herverpakken komt behoorlijk wat kijken. Vanaf de prijsofferte tot en met de uitvoering kunnen we ervan op aan dat Arcor niets over het hoofd zal zien. Ze denken zelfs perfect mee. Het gebeurde al meer dan eens dat ze de hiaten die we zelf over het hoofd zagen invullen: verifiëren of ze de paletten niet met een extra foliefilm moeten afbinden, bijvoorbeeld. We staan nooit voor verrassingen. Bij hun offertes zijn we altijd 100 % zeker dat daarop de prijs staat die wij in de verkoopprijs zullen moeten verrekenen.

Voor Cindy Vanderpoorten is het duidelijk: Arcor is meer dan een leverancier, ze stellen zich echt als een partner op. “De kwaliteit van de medewerkers is hun grootste sterktepunt”, zegt ze. “Ze tonen interesse in ons bedrijf, weten perfect wie we zijn en wat we van hen verwachten. Tijdens onze samenwerkingen zijn de mensen van Arcor nu eigenlijk gewoon collega’s voor mij, er is echt een band, hun professionaliteit ligt op een merkelijk hoog niveau. Daarom zijn zij nu ons enige aanspreekpunt voor herverpakkingstaken of het kleven van etiketten geworden. Wij zijn heel tevreden klanten en hopen dat we in de toekomst nog veel kunnen samenwerken.