Blog

Wat brengt 2018?

André  •  12-02-2018
Wat brengt 2018?

Het jaar 2017 was een succesjaar voor Arcor. We vestigden het ene record na het andere: de grootste omzet ooit, het beste bedrijfsresultaat ooit, het hoogste aantal nieuwe klanten en offertes op een jaar tijd …Toch hebben we niet veel tijd om bij deze mooie cijfers stil te staan, want 2018 is een belangrijk overgangsjaar.

Vanaf 1 september 2019 verandert de overheidssteun voor maatwerkbedrijven drastisch. Op dit ogenblik is het nog moeilijk om in te schatten welke weerslag dit zal hebben op onze werking.

Onze hoofddoelstelling voor 2018 is niet gering: tewerkstelling van minstens vijftien bijkomende  medewerkers met een arbeidsbeperking.

Om dit doel te bereiken moet de omzet ook dit jaar met minstens 10% naar omhoog en moeten we ons klantenbestand verder uitbreiden. In samenwerking met onze partner Living Stone zetten we maximaal in op marketing en communicatie.

Concreet starten we met een nieuwe houtafdeling en werken we momenteel aan de ontwikkeling van een eigen product. We bouwen bovendien een nieuwe dienstverlening uit op het vlak van houttechnologie. Dit gaat gepaard met grote investeringen in machines. In januari is het licht hiervoor al op groen gezet.

De nieuwe diensten die in 2017 uit de startblokken gingen, zullen we verder uitbouwen. Het orderboekje van onze groendienst loopt al aardig vol. Ook onze diensten verfraaiing en schoonmaak zetten hun opmars verder, met enkele mooie vernieuwings- en schoonmaakprojecten in het verschiet.

Via partnerschappen met nieuwe en bestaande klanten in verpakking, textiel en houtverwerking verstevigen we onze basisactiviteiten. Zowel de verpakkingsafdeling als de textielafdeling kenden in 2017 een enorme groei en maakten in 2018 alvast een vliegende start.

We bouwen verder aan onze sterktes: snelheid, flexibiliteit, werkkracht, professionalisme en kwaliteit. De sleutels hiertoe zijn vereenvoudiging van procedures, administratie en werksystemen. We gaan ook verder op de ingeslagen weg naar digitalisering, databeheer, business intelligence en beveiliging.

Met het huidige team van productie- en omkaderingsmedewerkers kunnen we grote uitdagingen aan. Het jaar 2018 wordt voor Arcor dus één grote challenge, maar we zijn in topvorm!